La voluntat dels organitzadors és dignificar les tradicions, la pagesia i les festes tradicionals catalanes

Hi haurà tallers i demostracions basats en més de 10 oficis antics la majoria desapareguts

Després de la celebració del castahalloween amb gairebé 500 visitants i molt bones valoracions de les famílies, seguim amb el calendari d’activitats extraordinàries de la Manreana parc els propers 23 i 24 de novembre tindrà lloc el cap de setmana dels OFICIS ANTICS.

Aquest proper cap de setmana servirà per

Els oficis que recuperarem i amb els quals podrà interactuar son:
-Traginer de Nulles: Amb un tradicional carro antic podreu donar tombs pel parc i veure’l des d’una altra perspectiva.
-Ferrador (Ton d’Àger i Eduard de Juneda): Veureu en directe i de manera propera la manera de treballar del sabater i podòleg dels cavalls.
-Fuster (talla Pelé): Podreu gaudir de l’art del tallador de fusta i descobrirem la versatilitat d’aquest material tan utilitzat.
-Picapedrer (Ivan Egea): L’ofici de treballar la pedra és un dels més antics de la humanitat, veureu la dificultat d’aquest art mil•lenari.
-Pagesos de les Garrigues: Acompanyareu el pagès a collir les nostres olives i les prepararem per posar-les en conserva.
-Saboneres de Montgai: Coneixereu com es feia el sabó d’abans amb les diverses tècniques, i us en podreu emportar una mostra a casa.
-Cisteller (Pere’l gatxes): Observareu les mans de l’artesà que, amb moviments precisos i repetitius, van teixint. Un espectacle per als ulls.
-Mandongueres de Juneda: Podreu veure i ajudar a fer les tasques relacionades amb la carn de porc i tastar-la: llonganisses, botifarres, fuets…
-Llauner i perfumista (L’Estanis, l’home dels oficis): Mitjançant les seves històries i el seu carro/museu de butxaca coneixerem aquests dos oficis
-Bufons i malabaristes: A l’edat mitjana eren els encarregats de divertir els reis i la cort. Tindreu la possibilitat de gaudir d’uns artistes la mar de simpàtics!

A banda també ens visitarà la Manri, la mascota de la Manreana
Totes les activitats estan adaptades per a tots els públics

La propera activitat de Busca el tió (6, 7, 8, 14 i 15 de desembre) està cridada a ser un altra de les activitats estrelles de la programació anual, i que a hores d’ara ja hi ha moltes famílies interessades

La Manreana parc va obrir el passat mes de setembre i ja acumula més 1.200 visitants en 2 mesos!. Cada cap de setmana i festiu s’ofereixen activitats guiades teatralitzades on els visitants poden conèixer les tasques de la granja i les curiositats dels animals salvatges. A més d’un mercadet de productes, tombs en poni i dinar de bufet lliure. A banda de les activitats els visitants poden conèixer les més de 50 espècies d’animals que viuen al parc.

A www.lamanreana.com podreu trobar informació, descomptes i reservar les entrades.

cartell oficis

*Telèfon de contacte: 625 565 837